28 Eylül 2009 Pazartesi

"öğrenciyim ben" yazısı

öğrencinin haklarını savunması, niçin bu kadar göze batıyor ki acaba, yoksa ergenekon, kürt açılımı gibi artık klişeleşen gündemleri değiştirebileceğimizi sandığınız için mi, aloo biz de varız sevgili ülkem, her ne kadar sen bugünkü gibi istanbul üniversitesinde sesimizi duyurmaya çalışan 32 arkadaşımızı cezalandırsan da.. (yanlış zamanda yanlış yerde olmuşsunuz ama siz de arkadaşlarım "ab.gül" amcamızın üni.den çıkış anında kapıda olmak nedir? demek ister miyim? isterim ama demem çünkü bu cümlede bir klişe var bakalım bulabilecek misiniz..)


lisede bir servis şöförümüz vardı. mahmut abi. ne adamdı yahu, beni severdi, biliyorum çünkü verdiğim kasedi geri çevirmezdi; örnek kaset: radiohead. tabii serviste daha benim kasetlerime sıra gelemeden bangır bangır şebnem ferah çalardı.. sanıyorum şebnem ferah'ın bütün albümlerini ve bütün parçalarını biliyorum, işte servis kültürü deniyor buna. mahmut abi de ben yeni bir kaset getirince sevinirdi garibim, parçaları söylemeye çalışırdı falan..

tamam servisin hanım ağasıydım itiraf ediyorum. bazukalardan, tuvallerden, enstrümanlardan oturacak yer zor bulunurdu ama arka en soldaki köşe benimdi, benim sözüm dinlenirdi genelde, ben geldiğimde yerimde oturan kişi kalkardı, o zamanlar bundan müthiş keyif aldığımı itiraf etmeliyim tabii. ama bizim servis çok eğlenceliydi be. herşeye gülerdik, yanaklarım ağrıya ağrıya eve gelirdim.. çok anım var serviste. bi kere servis düzergahında başka okulun servisini bekleyen havuç bir çocuk vardı, her gün ona düzenli olarak laf atılırdı, sonra bi gün ben tam servise binerken bana araba çarpmıştı ve tabiiki huzurlarınızdaki mal turist dizlerindeki o yaralarla inatla servise bindi, ulan okula gitmeyiver demi? zaten anıra anıra gülen servis ahalisine rezil olmuşun o kazayla,piiii.. ( kazayı anlatmıyorum ki gülmekten altınıza sıçmayın diye..)

hah bir de bizim evin altındaki cd'ci vardı. şimdi bu hırbo bana aşık olduğunu sanıyor ve her servisten indiğimde dükkanından bangır bangır fantazi türk müziği eserleri duyuluyordu. bu kapıda kollarını kavuşturmuş benim merdivenden çıkışımı izlerdi te allaam fonda "senden çocuğum olsun istiyoruuuğğm, gözleri senin gibi baaaksııııın.."

sanki bu yazı yarım kalmış gibi oldu ama aslında bitti.

5 yorum:

Turist dedi ki...

not: ben en çok servisteki son senemden bahsetmişim, haliyle kimse son sene olmadan servis ağası olamıyordu, bütün servis halkını kucaklayasım geldi, hey gidi günler..

Şebnem Ferah Kasedi dedi ki...

beni bir paçavra gibi kullandınız!

Turist dedi ki...

ah kaset senin o teypten çıkman için çok çaba sarfettim..

Edebiyatçı dedi ki...

kendi kendine mi konuşuyorsun sen bakiyim Turist!

Turist dedi ki...

ne yapayım hocam, kendi kendimi sevindiriyorum işte..