13 Temmuz 2009 Pazartesi

hoşmerim?

almanya'daki kuzenim msn iletisine "aşkım, seni çok seviyorum" yazınca dikkatimi çekti, kendisine bulaşmak istedim, hemen bir ileti penceresi açtım ki fotoğrafı görür görmez duraksadım, hüzünlendim.. fotoğrafta iki çocuk vardı, biri bendim diğeri de o.. "aşkım" kelimesini bu fotoğraf ve kuzen ilişkisi için doğru bulmadım tabii ama bunu ona söylemedim..

balıkesir'de "höşmerim" yedim tadi çok güzeldi. dayım da masadaki sinek kaplı yoğurdu yedi o da dedi "çok güzeldi". damak tadı çok farklı dayımın, kuzenimin anlatmasına göre yemek için aldığı kayısıların ikisi de kurtlu çıkınca dayım da kuzenin elinden çöp kutusuna doğru giden kayısıların kurtlarını ziyan olmasın diye yemiş.. çok güzel bir açıklaması da var kendisinin; "protein o protein!"

not: hoşmerim tatlısı, bir hikayeye göre askerden gelen kocasına kendi uydurduğu bu tatlıyı yapan çalışkan anadolu kadınının, " hoş mu erim?" diye sormasından sonra tatlının adı oluşmuş. zaman içinde ağızda gevelenerek (bu da nasıl bir tabirse, gevelenerekmiş) "hoşmerim" ismini almış.. ama hikaye neden buraya kadar onu anlamış değilim, kocası da fikrini söyleseymiş de hikaye orda bitseymiş;

"beğenmedim kadın! seni boşuyorum fadime'yle evlencem ben" demiş olabilir mesela ya da;

"ah karıcım niye zahmet ettin, senin elinden zehir olsa yerim" ya da;

"lan bu çok güzel olmuş bunun ticaretini yapalım biz ileride fabrikasını açarız ünlü oluruz" ..

insanın aklında çok seçenek bırakmayın kardeşim!

klima muhteşem bir icattır.
ceviz kıracağı değildir. evde televizyonun karşısında iki cevizi tek yumrukta kırmaya çalışan anne- baba görmek istiyorum.

3 yorum:

bossa nova dedi ki...

hoşbebeyüüm:)

Turist dedi ki...

:) tüşükkür üdürüm (:

Piyaztheoz dedi ki...

iki cevizi biribrine bastırarak da kırabilirsin yahut yere atarak