1 Kasım 2009 Pazar

pilotlu çorap




hafta sonumu, sakızlı kahve içerek, koltukların üzerinde tepinerek, gıdıklayarak, gıdıklanarak, çocuk gibi, geğirerek, kahkamızdan rahatsız olan komşuyla kavga ederek, yorularak, yağmurda ıslanarak, fotoğraf çekip, gazeteci taklidi yaparak ve barışa köprü olarak geçirdim. mutluyum. saz arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..

odamdaki komidinin 3. çekmecesi benim çoraplarıma ait. çok çorabım var ve çoğunu giymiyorum. içlerinden delikli olanlarını ayırıp, çöp kutusuna tek yön bilet kesiyordum (şu an bu cümle için kasmış gibi gözüksem de, bunun bir önemi yok bence). şu an o çekmecede 8 çift çorabım var (kilotlu olanları hariç). o kadar çoraptan kalanlar bu kadar yani bütün çoraplarım neden delikti peki, buna mantık yürütmedim, uğraşmadım..

saçlarını hep boyamak isteyip, sonra bundan vazgeçmiş insanım. kestane ve kül rengi karışımı olan kıvırcık gibi dalgalı saçlarımı aynanın karşısında delice savurup "seni seviyorum" dedim, sonra güldüm..

ben 2. sınıftayken ilk ev hayvanlarım olan balıklarımı bir yaz tatilinde komşumuza emanet etmiştik. komşunun benden 4 yaş küçük bir oğlu vardı, yaramaz bir çocuktu, benden daha yaramazdı.. tatil dönüşünde balıklarım yoktu, çok ağlamıştım. peki neden ölmüştü bunlar?
bu çocuk annesinin balık temzilediğini görür ve "bende temizliycem" der. annesi izin vermez. bizimki, rahmetlilerin akvaryumuna gidip süzgeçle bunları tutar, meyve bıçağıyla karınlarını deşer, annesine pişirmesi için götürür, ve böylece benden önceki dayağını annesinden yer. şimdi düşünüyorum da, bu çocuk şimdi nerde, ne yapıyor? ey balıklarımın katili, seni affediyorum, içimden geldi.

şahin k'lı bir tartışma proğramı izliyorum, star tv ekranlarında..

birde bence şu dövme güzel:

7 yorum:

ornitorenk dedi ki...

o cani çocoğun şimdiki halini korkuyla mera ediyoum...
bi de sakızlı kahve gerçekten güzeldi:*

pandora dedi ki...

o çorapların delik olanları itinayla giyilir.olur da akayyabı çıkartılırsa bi de "aaaa ne zama delinmiş ki bu yeaa" diye tepki verilir.şizofreni böyle bi şeydir..

bossa nova dedi ki...

Delik çorap güzeldir kışın alt kata giyilir üstü itiayla yeni çorapla kapatılır. :)

Turist dedi ki...

seti, feysbukta arattım balık katilini ama bulamadım, sakızlı kahveyi de özletme :)

pandora, bilseydim çöpe atmazdım, şizofrenleri seviyorum ben.

Turist dedi ki...

aa bossaaam gelmişşş :))

ben de bunca yıl aynı taktikle yaşadım, ama insan kendini tutamayıp delleniyor bazen, ay resmen attığım delikli çoraplarım için ağıt yakacağım, hatıraları vardı be..

Piyaztheoz dedi ki...

o değilde çorabın giyim esnasında delinmesi başka bir his

pandora dedi ki...

oğğ yee!evet ince çorap kaçması gibi tıpkı...