13 Mayıs 2010 Perşembe

POP

Geçenlerde power türk kanalına denk geldim hadi dedim pop piyasası ne alemde bir bakalım.. "Aşkkolik" diye bir kelime dolanıyor etrafta, her üç şarkıdan birinde var bu.. Bir de animasyonu ve çizgi filmi keşfetmiş türk popu gözlerimi yaşarttı resmen..

Neyse arabesk-fantezi müzik biraz şekil değiştirmiş aslında, şu sıralar Funda Arar ve Ferhat Göçer bu tür müziğin biraz daha modernini yapıyormuş gibi geldi, sonra şu yağmur altında klip çeken popüler rock gruplarından da tiksindim, daha yaratıcı olun be lahana dolmalarım, bıktık ama artık..

Emre Aydın, Yalın ve Pinhani hep aynı, evet ya çıkış parçalarıyla şu an yaptıkları müzikleri aynı, iki üç notanın yerlerini değiştiriyorlar sanki..
Adını bilmediğim bir sürü kadın dinledim, böyle Nil Karaibrahimgil gibi olmak isteyip de tam aynısı olmasın diye uğraşanlar var.. Kötü sözler üzerine iyi altyapı olduğu için 2 gün tutacak parçalar..
Emre Aydın, Manga ve Sıla'yı kategorize etmekte zorlandım açıkçası, hadi Emre ve Manga 13-16 yaş arası gençlik ateşi hitap biçimi olsun. Ama Sıla sen nesin, hayır tarzını anlayamadım ben senin, başta ne güzel çıkmıştın, sonra fantezi müzik gibi oldu sonra bir başka tarz, karar ver artık ekşili köftem ama kafamız karışmasın..

Peki o kadar müzik dinledim de kimi beğendim? Sertab Erener, Demir Demirkan, Teoman, Tarkan, Kenan Doğulu zirveyi hiç kaptırmayacak insanlar işte.. Burcu Güneş ve Rafet el Roman gibi sanatçılarımızın (!) da belirli bir hayran kitlesi var o yüzden bulaşmıyorum.

Atiye'yi de yakında eurovision'a sokarlar..

Murat Boz vardı yakışıklı hani, nerde o?

2 yorum:

The Oz dedi ki...

yasemin mori candır sayın mori.
bknz Mori.

Turist dedi ki...

power türk yasemin mori'yi sallamamış..